Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лідера ультраправих угорців, що чекає повернення Закарпаття до Угорщини, звинувачують у співпраці з Кремлем (ВІДЕО)

31 травня 2014 р., 12:45

Мова йде про Белу Ковача. В Україні пан Ковач відомий своєю провокаційною діяльністю на Закарпатті, а саме у Мукачеві, навіть діяла його приймальня.

16 травня прокуратура Угорщини звернулася до Європарламенту з проханням позбавити депутатської недоторканності одного з лідера ультраправої партії «Йоббік» («За кращу Угорщину») Белу Ковача. 

Хоча причина цього звернення офіційно не оголошувалася, місцеві ЗМІ впевнені, що Ковача підозрюють у шпигунстві на користь Москви. 

Гіза Фазекаш, представник прокуратури Угорщини:"Генеральна прокуратура розслідує серйозний злочин, але подробиці не можуть бути оприлюднені. Саме тому я не можу сказати, в чому полягає злочин. Можу тільки повідомити, що закон передбачає за такі діяння позбавлення волі на строк від 2 до 8 років".

Приводом для підозр стали занадто приватні контакти Ковача з російськими дипломатами . Крім того , він щомісяця відвідував Москву. А під час референдуму в Криму, який ЄС вважає нелегітимним, Ковач виступив у ролі спостерігача. 

Сам політик вважав, що скандал затіяний з метою кинути тінь на партію напередодні голосування і всі звинувачення називає наклепом. 

Бела Ковач, депутат Європарламенту: 

"Я ніколи не працював ні в яких секретних службах, ні в угорських, ні в іноземних. Ніколи з ними не співпрацював, і вони ніколи до мене з такими проханнями не зверталися ".

У канцелярії спікера Європарламенту Мартіна Шульца підтвердили факт отримання запиту угорської влади про позбавлення Ковача депутатського імунітету. 

Андреа Хаягош, "Євроньюз": 

"Скандал вибухнув після публікації в газеті "Мадяр Немзет", яка стверджує, що Бела Ковачу вже пред'явлені звинувачення. Офіційно цю інформацію ніхто не підтверджує".

За матеріалами Еuronews та Хвиля.org

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp