Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям нададуть правову допомогу

31 серпня 2016 р., 19:30

У бюро

Питання, які важливі.

 З першого вересня на Закарпатті запрацюють 13 бюро правової допомоги. Вони відкриваються у містах Рахів, Тячів, Виноградів, Берегово, Свалява, Іршава, Перечин та Чоп, а також у селищах Міжгір'я, Дубове, Великий Бичків, Воловець та Великий Березний.
У кожному бюро працюватиме 2-3 фахівці-юристи, які надаватимуть правові консультації, прийматимуть звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, представництво інтересів краян у суді, допомагатимуть у доступі до електронних сервісів Мін’юсту.
У першу чергу, бюро працюватимуть для соціально вразливих закарпатців. Первинна правова допомога тут надаватиметься безкоштовно всім, безоплатно ж скористатися вторинною правовою допомогою можуть соціально вразливі категорії громадян: малозабезпечені, інваліди, учасники бойових дій, діти-сироти.
«Безоплатна вторинна правова допомога, як каже закон, це вид державної допомоги, який створює рівні можливості в доступі до правосуддя для всіх. Так, наприклад, для захисту своїх прав ми часто звертаємося адвокатів. Але їхні послуги не кожному по кишені. Для соціально незахищених категорій населення і відкриваються бюро правової допомоги. Так, кожен, хто звертається до такого центру, в першу чергу, отримує безоплатну юридичну консультацію та докладні роз'яснення для вирішення правових питань. Після цього, якщо людина є суб'єктом права надання безоплатної вторинної правової допомоги, їй надають адвоката для захисту своїх інтересів за рахунок держави», - повідомив під час прес-конференції в облдержадміністрації директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp