Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Рахівщині посеред селища влаштували сміттєзвалище (Фото)

1 вересня 2016 р., 12:55

Самі ж комунальники

Сміття вивозять, але повільно і хтозна куди.

На Закарпатті сміття сортують прямо в центрі курортного селища.

Про це йдеться у відповіді селищної ради смт. Ясіня на звернення місцевої жительки. Вона за допомогою сервісу «RakhivProblemMap» поскаржилась на стихійне сміттєзвалище прямо в центрі населеного пункту.

Раніше сміття, зібране з місцевих домогосподарств, вивозили на паспортизоване сміттєзвалище Ясінянської селищної ради в сусідньому селі Лазещина, яке на даний час закрите. Селищна рада поскаржилась, що не має до нього доступу. Основний вихід зі сміттєвої проблеми чиновники бачать у відкритті нового сміттєзвалища в селі Чорна Тиса. Наразі ж місцеві комунальники, які і розвели безлад на території свого підприємства, зробити нічого не можуть. На подвір’ї ВЖКП зібране у населення сміття сортують, далі його вивозить підприємець із районного центру. Проте хто саме і головне куди – не вказали.

Тема стихійних сміттєзвалищ на Рахівщині далеко не нова. У червні цього року активісти провели чергову акцію та висипали зібране сміття перед стінами Лазещинської сільради.

Нагадаємо, у липні цього року волонтери анонсували сервіс «RakhivProblemMap», за допомогою якого кожен мешканець району може відзначити проблемну ділянку району, на яку потрібно звернути увагу чиновників. Наразі жителі району подали шість заявок, частина з яких вже перебуває на контролі районної адміністрації, решта знаходиться на розгляді у виконавців.

Також варто зазначити, що на початку липня Міністр екології Остап Семерак анонсував створення в Україні інтерактивної карти сміттєзвалищ, інформацію до якої зможе вносити кожен громадянин.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp