Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна впроваджує інтегроване управління кордонами

6 вересня 2016 р., 11:04

В Україні вже діє план заходів із реалізації концепції інтегрованого управління кордонами.


Кабінет міністрів затвердив його 31 серпня, а набув чинності він 5 вересня, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Цим нормативно-правовим актом передбачено підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері безпеки державного кордону та запровадження кращих європейських практик інтегрованого управління кордонами в Україні", – йдеться у повідомленні.

Концепцію інтегрованого управління кордонами та План заходів щодо її реалізації розробила адміністрація Держприкордонслужби та інші зацікавлені органи виконавчої влади із залученням експертів Консультативної місії Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

"Виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами, перш за все, дасть змогу забезпечити виконання зобов’язань України в рамках безвізового діалогу з Європейським Союзом, інших міжнародних зобов’язань щодо забезпечення належного рівня безпеки кордонів", – пояснює ДПСУ.

"Крім того, це дозволить привести систему інтегрованого управління кордонами України до рівня європейських стандартів, підвищити рівень безпеки державного кордону та забезпечити його відкритість для законної транскордонної діяльності й осіб, що подорожують", – додають прикордонники.

"Також виконання Плану дозволить вивести на новий якісний рівень міжнародного, прикордонного та міжвідомчого співробітництва та забезпечить відкритість і прозорість діяльності суб’єктів інтегрованого управління кордонами", – сподіваються вони.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp