Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура відвоювала державну землю

7 вересня 2016 р., 17:00

Принципово

За справедливість.

Господарський суд Закарпатської області погодився з доводами Хустської місцевої прокуратури та повністю задоволив два позови в інтересах держави до фермерського господарства та ГУ Держземагенства в Закарпатській області про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та повернення земельних ділянок державі.

Як повідомив керівник Хустської місцевої прокуратури Сергій Зовдун, підставою для звернення до суду слугувало те, що процес передачі земельних ділянок відбувся без затвердження технічної документації з оцінки земель, що є грубим порушенням Податкового кодексу України та Закону України «Про оцінку земель», якими передбачено, що для визначення розміру орендної плати за землю державної та комунальної власності обов’язково проводиться та використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок.Наразі, за принципової позиції Хустської місцевої прокуратури рішення суду виконано та повернуто державі земельні ділянки загальною площею 43 га, нормативною грошовою оцінкою 436 тис. грн.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp