Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Митниця в Закарпатті: що змінилось за 71 рік

11 вересня 2016 р., 11:29

Від 7 працівників до більше 900 фахівців

Історія митниці на Закарпатті починається з 8 вересня 1945 року. На залізничній станції Чоп слідкували за збереженням вантажів, вели їх суворий облік та стежили за дотриманням законності вивезення товарів 7 працівників.

Звичайно, через якийсь час, потужності митниці почали розширюватись: у листопаді 1945 року відкрились митні пости «Мукачево» та «Страж», а на початку 1946 року – «Тересва» та «Чорний Ардов». Таким чином, у січні 1946 року у підпорядкуванні Чопської митниці вже знаходилися 4 митні пости, а в штаті працювали 22 працівники.

Наразі митники стежить за економічною безпекою нашої держави та дотриманням митного законодавства Закарпатська митниця ДФС. У зоні відомства функціонує 11 митних постів, а у штаті працюють більше 900 фахівців.

Протягом місяця діяльності в 1945 році працівники Чопської митниці оформили 80 ешелонів й пропустили через кордон 22 тис. тонн імпортних вантажів. Сьогодні Закарпатська митниця ДФС в середньому протягом місяця здійснює митне оформлення 925 тис. громадян, 380 тис. транспортних засобів та понад 1,9 млн тис. тонн вантажів, - повідомляє ДФС у Закарпатській області.

– Шановні ветерани митної справи та діючі працівники, з нагоди 71 річниці створення митниці в Закарпатській області вітаю вас усіх з цим святом та бажаю вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, оптимізму, професійних успіхів та подальшої плідної діяльності на благо країни, – з такими словами до митників звертається Володимир Колесніков, начальник Закарпатської митниці ДФС.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp