Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українська армія отримала понад 106 мільйонів

12 вересня 2016 р., 19:04

Від закарпатців

Протягом січня-серпня 2016 року задля зміцнення національної армії з доходів мешканців Закарпатської області до держбюджету спрямовано понад 106 млн грн військового збору. Вказана сума на 22,3 млн грн перевищує минулорічні надходження за відповідний період.

Зокрема, надходження "патріотичного" податку в серпні від мешканців області – майже 12 млн грн. Ця сума збору перевищує середньомісячні надходження минулого року, що в першу чергу є результатом поетапного виведення з "тіні" доходів працюючого населення та ознакою ефективної деклараційної кампанії, – вважають фахівці територіальних органів ДФС області.

Важливим фактом є те, що військовий збір сплачується саме з легальних доходів, тому питання легалізації зарплати в умовах військового протистояння на сході набуває особливої ваги. Таким чином, кожен закарпатець з офіційним працевлаштуванням щомісяця робить особистий фінансовий внесок в обороноздатність країни.

Нагадаємо, що військовим збором, ставка якого складає 1,5%, обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов'язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу України.

ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp