Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці сплатили понад 1,3 млрд. грн. ЄСВ

13 вересня 2016 р., 10:55

У цьому році

З початку року, протягом восьми місяців, надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування у Закарпатській області становить 1 млрд 338 млн грн. Водночас, у серпні надходження ЄСВ склало майже 161 млн грн.

Варто зазначити, що більше 54% єдиного внеску в області сплачено в місті Ужгороді, Мукачівському та Тячівському районах. Зокрема, протягом січня-серпня 2016 року в обласному центрі Закарпаття сплачено майже 347 млн грн ЄСВ, у Мукачівському районі – понад 271 млн грн та у Тячівському районі – більше 103 млн грн.

Працівники ГУ ДФС у Закарпатській області інформують, що статтею 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску визначено, зокрема, роботодавців, а саме підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством. Водночас, цим законом платниками єдиного внеску визначено також фізичних осіб-підприємців, у тому числі тих, які застосовують спрощену систему оподаткування.

Єдиний внесок нараховується у розмірі 22% на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою ніж розмір мінімального страхового.

ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp