Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В облраді створять робочу групу

16 вересня 2016 р., 16:10

Для зведення балансу області на 2017 рік

У Закарпатській облраді створять робочу групу з напрацювання дієвих заходів щодо зведеного балансу області на 2017 рік з чіткими заходами його втілення.

Після чого зберуть всіх керівників органів місцевого самоврядування краю в Ужгороді й покроково роз’яснять їм, як далі жити і розбудовувати наш край, розпочавши роботу з формування проектів місцевих бюджетів на 2017 рік.

Працюючи впродовж тижня у профільних комісіях, депутати Закарпатської облради практично завершили обговорення матеріалів та проектів рішень до порядку денного другого пленарного засідання четвертої сесії облради. Сьогодні, 16 вересня провела своє засідання комісія з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля. Участь у роботі комісії взяли голова облради Михайло Рівіс та його заступник Петро Грицик.

Комісія запросила представників військових частин, що розташовані в області й обговорила з ними про надання їм шефської допомоги. Члени комісій були відвертими - відповідну Програму підтримують однозначно, але до фінансування її заходів слід залучати підприємництво краю, фонди і т.д. Оскільки бюджетні запити областей на наступний рік доведеться задовольняти у більшості власними зусиллями.

Після чого депутати погодили перерозподіл обсягів субвенцій з Держбюджету на пільги між головними розпорядниками коштів та перенаправлення в межах окремих програм.

У ході дискусії зав’язалося жваве обговорення навколо питання, як жити місцевим громадам у 2017 році. Оскільки передбачається передача видаткових повноважень щодо фінансування соціальних закладів і установ з Державного бюджету на плечі місцевих скарбниць. З уболіванням за долю краю висловились Михайло Рівіс, Олександр Ледида, Василь Губаль, Петро Ільницький та ін. У підсумку зійшлися на тому, що необхідно створити робочу групу з напрацювання дієвих заходів щодо зведеного балансу області на 2017 рік з чіткими заходами його втілення. Після чого зібрати всіх керівників органів місцевого самоврядування краю в облмуздрамтеатрі й покроково роз’яснити їм, як далі жити і творити наш край та життя в ньому, та розпочати роботу з формування проектів місцевих бюджетів на 2017 рік. Серед іншого запропонувати трансформування чи то оптимізацію мережі нині діючих бюджетних установ в установи нового типу, які будуть спроможні надавати якісні послуги громадянам у новому форматі, перегляд місцевих програм з виділення коштів на пріоритетні напрямки, а також ефективне територіальне об’єднання громад на основі бажання жителів і можливості територій. Тобто, суто за рішенням громади. І коли таких збереться сотня чи навіть більше, обласна рада затвердить їх однозначно. Це шанс самим, за рахунок власних ресурсів, забезпечувати життя своїх територій і, передусім, якісні послуги їх жителям. Без відриву від реального життя.

Також депутати рекомендували департаменту фінансів у найближчий час проаналізувати показники за 8-9 місяців та на їх базі підготувати попередній план про напрямок формування бюджетів сільських та селищних рад, формування бюджету обласного, районних, місцевих та об`єднаних громад, а також напрямок підготовки програм, які беруть участь у створенні державного бюджету. Інакше вже у січні місяці 2017 -го люди спитають по- серйозному.

Цікавились депутати і фінансуванням ліквідації наслідків градобою. Як повідомили представники департаменту фінансів ОДА, із 100 млн.грн. в область надійшло лише 22 млн. грн. і то суто на відновлення соціальних закладів.

Також розглянули члени комісії пропоновані проектів рішень та змін до вже діючих галузевих програм, що стосуються сфери забезпечення молоді житлом, охорони здоров’я, вищої та середньої освіти, культури, транскордонного співробітництва, малого підприємництва, соціального захисту населення, майнових питань.

Слушні думки й доповнення депутатів, висловлені в ході обговорення поданих матеріалів , будуть узагальнені і внесені на розгляд членів президії обласної ради.


Прес-служба Закарпатської облради



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp