Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В мережі показали 3D-реконструкцію замку тамплієрів у Середньому (Фото)

19 вересня 2016 р., 16:01

Єдиний в Україні Замок тамплієрів знаходиться на Закарпатті - Середнянський Замок. Він собою представляє чотирикутну башту донжон (або башта останньої оборони) яку використовували тільки в найважчих випадках.

В мирний час основне його призначення це - митний пост який контролював соляні шляхи в цьому районі. Інженерне рішення типове для таких споруд того часу. Навколо башти мали місце вали й рови, а також мур заввишки до 4 метрів з напівкруглими вежами по кутах, сліди яких на даний момент вже не збереглись, повідомили на порталі ivarious.


Перший камінь замку був закладений в 1146 році на кошти Фруа де Барманьє, а прообразом слугували давньоримські прикордонні сторожові вежі на Рейні та Дунаї. 


Після ліквідації ордену тамплієрів 1312 року почався переділ власності тутешніх земель між угорським королем та кількома родами, один з яких були рід Другетів. В 15 столітті боротьба Другетів достигла свого апогею з родом Палочі, тоді Другети змушені були поступитись замком. В 1526 році в битві з турками гине останній представник роду Палочі й замок переходить до роду Добо. 


Саме в цей період краї починає активно розвиватись виноградарство й створюються найбільші винні підвали. До 18 століття замок багато разів ще міняв своїх володарів, але для історії назавжди цей замок залишиться Замком Ордену Тамплієрів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp