Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Словацький посадовець приїхав на Закарпаття

22 вересня 2016 р., 08:45

З робочим візитом

Аби вирішити робочі питання.

На Закарпатті нині мешкає майже 6 тисяч етнічних словаків і для збереження їх національної самобутності створені всі умови. Про це йшлося під час зустрічі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля з керівником Уряду словаків, що проживають за кордоном, Яном Варшо.
Гість подякував керівництву області за підтримку закарпатських словаків. «Ужгородська спеціалізована школа №4 з поглибленим вивченням словацької мови, яку я мав нагоду відвідати, є своєрідним символом співпраці наших країн у мовній та культурній сферах. Адже саме спільними зусиллями двох держав її вдалося відремонтувати та відкрити, і словацьку мову, як окремий предмет, тут вивчають майже чотири сотні учнів, серед яких не тільки етнічні словаки, - зазначив Я. Варшо. - Тішить і той факт, що словацьку мову в Ужгородському національному Університеті нині опановують більше півсотні студентів».
Присутня на зустрічі Генеральний Консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова зазначила, люди на Закарпатті працьовиті, добрі та щирі. Національні меншини – толерантні, а словаки – активні і відповідальні члени суспільства, котрі не забувають традицій власного народу.
Ян Варшо та Геннадій Москаль також обговорили особливості процесу отримання статусу «закордонного словака».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp