Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль подарував церкві три ікони

26 вересня 2016 р., 13:20

У Буківцьові

На Великоберезнянщині.

Більша частина реставраційних робіт у церкві Святої Анни в с. Буківцьово Великоберезнянського району завершені. Цієї неділі Геннадій Москаль відвідав богослужіння в оновленому храмі, оглянув якість робіт, пригостив місцевих діток солодощами й подарував церкві три ікони: одна з них виконана на склі, друга – бурштинова, а третя – традиційна дерев’яна.

Реставрація храму почалася в квітні цього року з ініціативи Г. Москаля – після того, як він побував із робочою поїздкою на Великоберезнянщині. Місцеві мешканці поскаржилися, що дерев’яна церква, збудована ще в 1792 р., знаходиться в занедбаному стані й поступово руйнується, тому керівник області доручив знайти умільців, котрі привели б її до ладу без застосування новітніх матеріалів, щоб не спотворити історичну цінність споруди.

На сьогодні майстри під керівництвом начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги повністю перекрили дах шинглями (колоті дерев’яні дощечки), виготовили нові куполи й хрести, а також поміняли частину крокв, що згнили. Залишилося завершити певні роботи з покрівлею й упорядкувати інтер’єр.

«Особливо важко було зняти з церкви старі й установити нові куполи з хрестами, однак майстри впоралися, тож до свята Главосіків богослужіння провели в оновленому храмі. Головне, що зараз унікальна дерев’яна церква заново перекрита, тому загрози її руйнування вже немає», – цитує Геннадія Москаля прес-служба ОДА.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp