Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті стартував чемпіонат з багатоборства кінологів

27 вересня 2016 р., 19:17

Сьогодні, 27 вересня, у м.Мукачеве на стадіоні "Харчовик" стартував Перший чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів.

Участь у першому всеукраїнському чемпіонаті беруть 26 кращих кінологічних команд з усіх областей України, окрім Кіровоградської та Луганської.


Протягом трьох днів службові собаки, серед яких переважно німецькі вівчарки, та їхні інструктори-кінологи змагатимуться у подоланні 200-метрової смуги перешкод, у виконанні комплексу вправ загальної та спеціальної підготовки розшукових собак, у затриманні умовного правопорушника.

Сьогодні чотирилапі правоохоронці разом зі своїми наставниками у парі долали 200-метрову смугу перешкод – стрибали через бар’єри різної висоти, проходили мости та перекладини, повзли під низькими поверхнями, піднімалися і спускалися сходами тощо.

Як розповів УНН головний суддя змагань начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Віталій Іванченко, сьогодні разом із поліцейськими України виконують завдання більше тисячі службових собак, з яких 600 розшукових, 130 спеціалізуються на пошуку вибухівки та зброї, а 100 – на пошуку наркотичних речовин. Окрім того, щомісяця близько 20 команд кінологів із службовими собаками виїжджають на виконання завдань у зону бойових дій на сході країни.

"У цілому, за 8 місяців 2016 року службові собаки нацполіції здійснили більше 16 тисяч 600 виїздів на місця правопорушень, за їхньою допомогою розкрито близько 6 тисяч 600 злочинів", – додав В.Іванченко.

Етапи конкурсних змагань Першого чемпіонату Національної поліції України з багатоборства кінологів проходитимуть 27-29 вересня у м.Мукачеве та с.Макарьово Мукачівського району.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp