Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатським дітям читала Галина Малик (ФОТО)

28 вересня 2016 р., 12:41

У рамках акції

Яку вона координує.

В обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулась творча зустріч із топовою сучасною дитячою письменницею не лише Закарпаття, а й України – Галиною Малик.

{g}

Захід із промовистою назвою "Чарівниця юних душ", присвячений 65-літтю з дня народження письменниці, підготували працівниці книгозбірні, заручившись підтримкою талановитих учасників театральних студій Ужгорода й запросивши на зустріч різновікову аудиторію школярів.

Познайомивши присутніх із основними віхами життя та творчості письменниці, ведучі свята надали імпровізовану сцену юним артистам – учням театрального класу Ужгородської дитячої школи мистецтв, які порадували видовищною постановкою за повістю Галини Малик "Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії". Далі естафету перейняли вихованці драматичної студії "Бавка", що діє при академічному обласному театрі ляльок. Студійці на чолі з головним режисером театру, заслуженою артисткою України Наталією Орєшніковою блискуче сценізували уривок з іще одного бестселеру письменниці – казкової повісті "Вуйко Йой і Лишиня".

Опісля слово взяла сама винуватиця свята, подякувавши маленьким і юним талантам за чудові вистави. Галина Малик наголосила: читання розвиває, розважаючи, що робить цю звичку однією з найкорисніших і найприємніших водночас. У рамках проекту "Все Закарпаття читає дітям" Галина Малик підготувала справжній сюрприз – уперше прочитала початок рукопису наступної, вже четвертої книги про Вуйка Йоя, над якою письменниця працює наразі. До слова, ця книга, за дивовижним збігом, стане 65-ою на ліку авторки.

Насамкінець, Галина Малик разом із головним спеціалістом управління культури облдержадміністрації Оксаною Дурундою вручила книжкові подарунки та сувеніри проекту дітям та представникам шкільних і творчих колективів, які завітали на свято. Також відбулась автограф-сесія.



Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp