Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дітей Мукачева вчили прав та обов’язків

3 червня 2014 р., 11:29

Прав потрібно гнавчати змалку, щоб потім не приходилось відучувати від скоєння правопорушеннь.

До Міжнародного дня захисту дітей у Мукачівській бібліотеці відбувся День правових знань на тему: "Наш закон - наша сила". Метою зустрічі було допомогти юним учасникам розібратися у своїх правах та обов’язках. 

- Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей- прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край, - коментує Мирослава Бурч, заступник директора централізованої бібліотечної системи по роботі з дітьми, яка, власне, й була організатором даного заходу. 

В програмі Дня правових знань відбувся ряд творчих заходів: правова вікторина "Закони про тебе", правові ігри "На терезах Феміди", музично-пізнавальний ігровий колаж з призами "Надійний захисник", підготовлений дітьми з туристично-пізнавальної програми міжнародного дитячо-юнацького руху наставництва "Royal Rangers", правова копілка "Маєш право, малючок", перегляд виставки-протесту "Не порушуйте наші права", абетка виживання "Хто захистить беззахисного?" тощо. 

На даній зустрічі побував також оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міського відділу міліції Іван Кляп. Під час зустрічі з юними читачами він широко висвітлив тему „Правопорушення неповнолітніх та відповідальність за скоєння злочину”. Правоохоронець наводив приклади та провів роз’яснювальну роботу, даючи відповіді на запитання дітей. Такі заходи правоохоронцями проводяться постійно з пропаганди правових знань серед учнівської молоді. Хлопцям та дівчатам роз'яснили статті кримінального і адміністративного кодексів, що передбачають відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів. 

“Діти повинні знати, що будь-яке правопорушення або злочин підпадає під дію статті Адміністративного або Кримінального кодексів України, і законодавством, як для неповнолітніх, так і для дорослих, за скоєння неправомірних дій передбачена відповідальність,” - наголосив оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Іван Кляп.  

Діти, які були присутніми на даних заходах, отримали багаж знань та позитивних емоцій. Та на цьому Свято дитинства не завершується, адже попереду найулюбленіша пора усіх школярів - літні канікули.
Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp