Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Збитки банків України скоротилися всемеро

30 вересня 2016 р., 13:36

Прибутковими в серпні були 78 банків.

Збитки чинних банків України за січень-серпень 2016 року склали 6,596 мільярдів гривень, що в 6,8 рази менше, ніж за аналогічний період 2015 року (45 мільярдів гривень). Про це повідомила прес-служба Нацбанку в п'ятницю, 30 вересня.

аке зменшення в НБУ пояснили зниженням обсягів відрахувань до резервів під активні операції на 62% (50,4 млрд грн).

Сукупний прибуток 78 банків, які отримали його в серпні, склала 3,7 мільярда гривень. У НБУ нагадали, що в липні мільярд гривень прибутку отримали 74 банки. Збитковою в серпні була діяльність 22 банків на загальну суму 1,1 мільярда гривень.

Чистий процентний дохід банківської системи за серпень порівняно з липнем збільшився майже в 2 рази - до 4,9 мільярда гривень. "Зростання процентного доходу обумовлений не відновленням кредитування, а в основному пов'язаний з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно почалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм докапіталізації", - пояснили в Нацбанку.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp