Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський "Бліц" став п’ятиразовим Чемпіоном світу (ФОТО)

3 червня 2014 р., 18:46

На світових змаганнях на кожному нагородженні майорів ураїнський прапор. А третину всієї збірної України складали ужгородські танцюристи.

Народний художній колектив «Студія сучасного танцю «Бліц» здобув нові перемоги на 12-му Чемпіонаті світу з хореографії (IDF Word Dance Championship 2014), що проходив 21-25 травня 2014 року у м. Пула (Хорватія). 

Керівник ССТ «Бліц» Олена Камінська розповіла: 

«У цьому році приїхати на змагання для української збірної було дуже складно у зв’язку з ситуацією в країні. Якщо у минулому році команда України складала 430 танцюристів, то цьогоріч до Пули змогли приїхати лише 74 учасника, з яких – 24 танцюристи «Бліцу». 

Незважаючи на складні політичні й фінансові умови, українська збірна посіла 1 командне місце на цьому поважному хореографічному форумі. Під час кожного нагородження на п’єдесталі майорів наш прапор! А бліцівці стали п’ятиразовими Чемпіонами світу!» 


«Бліц» представив на конкурсі 4 танцювальні композиції, за кожну з них колектив отримав нагороди: 

1 місце – танець «Fireball» (хіп-хоп, юніори, формейшн), педагог-хореограф – Елеонора Кос; 

2 місце – танець «Raining Man» (хіп-хоп, юніори, мала група), педагог-хореограф – Елеонора Кос; 

2 місце – танець «Power» (хіп-хоп, юcи, формейшн), педагог-хореограф – Елеонора Кос; 3 місце – танець «Дружба» (денс-шоу, дорослі, мала група), педагог-хореограф – Анжеліка Клайзнер. 

Подорож подарувала танцюристам не тільки винагороди, але й багато гарних вражень та емоцій. У рамках Чемпіонату бліцівці пройшли майстер-клас з house dance у відомого бразильського хореографа Washington. Бліцівці побували у гарних хорватських містах Пула та Ровінь, відвідали Плітвіцькі озера та відкрили купальний сезон. Такі поїздки мотивують до подальшої роботи, якої в «Бліцу» ще багато. 

{g}

Серед найближчих планів – Дитячий концерт для батьків «Дивіться, чого мене навчили у БЛІЦі!», що відбудеться 23 червня у Закарпатському облмуздрамтеатрі. У липні колектив планує відвідати Міжнародний фестиваль «Молодь Європи» у м. Кечкемет (Угорщина). А 23-31 липня «Бліц» збирає своїх учнів і друзів у вже четвертому Літньому танцювальному таборі, куди навіть планує завітати всесвітньо відомий хореограф Франсіско Гомес! 

А ще «Бліц» готується до справді визначної події – вже зовсім скоро колектив святкуватиме своє 25-річчя!
Ужгородський прес-клуб реформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp