Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Туристи облюбовали найвисокогірніше озеро Карпат (ФОТО, ВІДЕО)

7 жовтня 2016 р., 08:40

Година автомобілем по лісовій дорозі й Ви потрапляєте на піший туристичний маршрут, який веде до озера Бребенескул.

Відрізняється воно тим, що знаходиться найвище, а саме на висоті 1798 метрів над рівнем моря.На жаль, людський слід можна побачити і тут, це проявляється в смітті, яке розкидано довкола озера, а також національний тризуб, викладений з каменю. По сміттю довкола озера можна побачити й велику кількість відвідувачів. Є й такі сміливці, що залишаються біля озера на ночівлю, серед таких і Аріна. Вона разом із чоловіком вдруге в Карпатах і не може намилуватися красою тутешньої природи:«Це мій другий похід у Карпати, перший раз із чоловіком ми ходили до Петроса і Говерли і хотіли йти до Бребенескула, однак не дійшли через погодні умови і повернулися на Заросляк. 

Вдруге ж ми вирішили піти одразу до цього озера», - розповідає туристка з Києва, Аріна.Журналістка з Ужгорода Катерина Ірха також поділилася враженнями після побаченого:«Мабуть, це найвища точка, де я бувала в своєму житті. Озеро таке бачу вперше, хоча бачила також мальовниче озеро Синевир, але хочу сказати, що це зовсім інше і непорівнянне озеро. Тут інші гори, інша природа. Коли йшли до нього з колегами, то думала, що це буде фінішем, однак, діставшись вершини, зрозуміла, що в мене відкрилося друге дихання. 

Ти досяг цілі.Лісівники ж кажуть, що озеро знаходиться на південно-західному схилі Чорногірського хребта, по якому проходить Закарпатський туристичний шлях Карпатського біосферного заповідника:«Це одне з найвисокогірніших озер у Карпатах і від цього місця недалеко проходить Закарпатський туристичний шлях Карпатського біосферного заповідника. До нього можна добратися як від хребта, який ділить Закарпатську та Івано-Франківську області. Це є хребет Чорногора і також від найближчих сіл, від яких тече потік Бребенескул», - резюмував директор Рахівського лісгоспу Володимир Приступа.

Детальніше у відеоматеріалі від ТРК «М-студіо»:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp