Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Майдані у Києві активісти "били мітингувальників"

8 жовтня 2016 р., 16:26

На Майдані Незалежності у Києві активісти різних громадських організацій провели акцію проти ухвалення спеціального закону про мирні протести № 3587.

Про це повідомляє кореспондент "Громадського".

ВСІ ФОТО "ГРОМАДСЬКОГО""Серед головних небезпек цього законопроекту — узаконення силових розгонів мітингувальників, подібно до того, як діяв Беркут на Майдані", — відзначила член "Фундації регіональних ініціатив" Наталія Криницька.

За її словами, норма законопроекту, за якою пропонується повідомляти про мирне зібрання за 2 доби, дає владі час, аби заборонити акцію у судовому порядку.

Під час акції активісти розіграли мирне зібрання і продемонстрували, як поліція буде розганяти таке зібрання у разі ухвалення законопроекту.

Акція завершилася "побитими протестуючими", які тримали плакати з написами "Жертва 3587".

На думку активістів, наразі в Україні не потрібно приймати жодного спецзакону про мирні зібрання.

"Під час першої політичної кризи його погіршать, а потім знову і знову, як це відбувалося в Росії", — сказав експерт коаліції "Ні — поліцейській державі" Михайло Лебедь.

За його словами, правозахисники готують пакет "неспеціальних" законопроектів-змін до чинного законодавства. Подібні акції планують провести у 14 містах України.

"Громадське" відзначає, що Верховна Рада може прийняти новий проект закону "Про мирні зібрання" в жовтні-листопаді поточного року. Законопроект № 3587 — вже 12-й в історії України варіант спеціального закону про мирні зібрання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp