Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екологічне свято вирувало в Ужгороді

8 жовтня 2016 р., 21:02

Для малечі

Прививали усвідомлення з дитинства.

Яскраво, цікаво та дуже пізнавально. Саме так можна охарактеризувати соціально-екологічну акцію, яку в неділю для найменших ужгородців провели працівники ТОВ «АВЕ-Україна» на площі Народній.

В ігровій формі дітям демонстрували, як правильно сортувати сміття й для чого взагалі це потрібно робити, наскільки це важливо для екології. Крім того малеча побачила, які машини прибирають Ужгород – на площу приїхала спецтехніка, її можна було роздивитися й навіть посидіти в кабіні.

Микола Бутенко, виконавчий директор «АВЕ Умвельт Україна», пояснив, чому проводять таку акцію саме для дітей: «Їх легше навчити, привчити, показати, як сортувати сміття. Буде краще, якщо вони зразу робитимуть це правильно, так, як у Європі».

«Звичайно, нам, біологам і педагогам, більше хотілося б говорити про рослинний і тваринний світ, стан водойм, довкілля. Але ми усвідомлюємо, що з кожним днем усе більше й більше саме людська діяльність впливає на цей стан. І дуже приємно, що є така компанія, яка вчить, як зменшувати негативний вплив людини на довкілля», – сказав директор Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Олександр Геревич. До речі, його вихованці підготували спеціальну програму – декламували вірші на екологічну тематику та влаштували справжній показ мод у вбранні з таких речей, які багато хто викидає на смітник.

Активно долучилася до заходу й громадська організація «Щасливі дати». Опісля провели конкурс на найкращий виріб із сміття, також всі бажаючі розмалювали сміттєві баки в яскраві кольори.

Іван СІДУН, газета "Новини Закарпаття"



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp