Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна і Туреччина спільно бережуть ліси від пожеж (Відео)

9 жовтня 2016 р., 17:31

За програмою транскордонного співробітництва

Україна і Туреччина спільно бережуть ліси від пожеж. За програмою транскордонного співробітництва до Закарпаття приїхали представники Генерального директорату лісового господарства Туреччини.

Мета – перейняти досвід наших лісівників у вирішенні екологічних проблем. Іноземних колег ознайомили зі специфікою роботи в карпатських лісах та показали, як тут борються з пожежами в екосистемах.

Начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга заявив, що лісівники Туреччини та Закарпаття домовились зміцнювати співробітництво: «У червні цього року Я та четверо моїх колег-представників Держлісагентства пройшли навчання в Міжнародному навчальному центрі лісового господарства в Анталії по системі протипожежної охорони лісів. Ця тема для Туреччини надзвичайно актуальна, надзвичайно у них є багато пожеж, але лісівників Туреччини держава потужно фінансує у цьому напрямку. Досвід був цікавим. Сьогодні ми презентували, як на Закарпатті протистоять заподіянню стихій та боротьбу з загасанням, ознайомилися з оснащенням та забезпеченням працівників засобами безпеки з охорони праці. Впевнений, зустріч на Срібній землі дасть свої результати».

З метою вдосконалення спільних дій щодо гасіння лісових пожеж працівниками державної лісової охорони, пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та медичних працівників в межах лісового фонду проводяться комплексні тактичні навчання по ліквідації лісових пожеж, які є наближеними до реальних умов. Однак, у Закарпатській області лісові пожежі трапляються надзвичайно рідко.

Начальник відділу охорони захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Палінкаш запевнює, що в Карпатах лісові пожежі рідкість, адже клімат більш вологий і лісова варта завжди чатує на «червоного півня»: «Лісова варта Закарпаття завжди напоготові до загоряння. Однак лихо краще попередити. Для цього силами працівників з початку пожежонебезпечного періоду в поточному році облаштовано 70 кілометрів мінералізованих смуг, проведено догляд за лісосмугами за протипожежними розвивати в обсязі 152 тисячі кілометрів, перекрито 169 позапланових доріг, проводиться регулярна робота з населенням та відпочиваючими на природі. Хоча все ж таки з початку пожежонебезпечного періоду цього року в лісах підпорядкованих ЗОУЛМГ виникло 8 випадків лісових пожеж на площі 13 гектарів. Орієнтовані збитки склали 376, 7 тисяч гривень».

Детальніше - у відеоматеріалі



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp