Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мешканець Запоріжжя без рятувальників з гір не вибрався

10 жовтня 2016 р., 13:02

Заблукав.

Чоловіка знайшли, на щастя.

09 жовтня о 12:50 до Служби порятунку «101» по допомогу звернувся турист, який під час проходження одиночного туристичного маршруту втратив орієнтир та загубився в районі озера Бребенескул Чорногорського хребта, Рахівського району.

Як з’ясувалось, 21-річний хлопець приїхав на відпочинок у гори з міста Запоріжжя. Початком свого туристичного маршруту обрав смт Ворохта, що на Івано-Франківщині. Під час проходження маршруту внаслідок поганих погодніх умов хлопець втратив орієнтир та загубився.

На допомогу туристові було направлено Ясінянське гірське пошуково-рятувальне відділення у складі 4 чоловік. Постійно тримаючи із загубленим телефонний зв’язок рятувальники скерували хлопця до місця звідки він вирушив у похід, одночасно було повідомлено про загубленого колегам з Ворохтянського гірського пошуково-рятувального відділення Івано-Франківської області.

Сьогодні вранці, 10 жовтня рятувальники з сусідньої області, які також вийшли на пошуки, зустріли хлопця та супроводили його до безпечного місця. Медичної допомоги він не потребував.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом: дотримуватися правил безпеки під час гірських подорожей. Перед тим, як вирушити підкорювати схили гір, обов’язково попередньо зареєструйтеся в найближчому гірському пошуково-рятувальному відділенні й отримайте консультацію рятувальників.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp