Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні

10 жовтня 2016 р., 13:23

У понеділок, 10 жовтня, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс та його перший заступник - Йосип Борто зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрії в Україні Герміне Поппеллер, яка з робочою поїздкою перебуває на Закарпатті.


Як зазначила поважна гостя, її дуже вразила краса нашого краю, який, схожий за ландшафтом на її унікальну Батьківщину. Вона коротко поінформувала про свою діяльність та мету візиту, окресливши, що хочеться якомога більше дізнатися про наш прикордонний край та його можливості.

- Закарпаття дуже цікаве тим, що дуже близько знаходиться до Відня. І Ви успішно використовуєте цю перевагу, як прикордонного регіону з Євросоюзом, - наголосила пані Герміне Поппеллер. Відтак під час перемовин, дипломат цікавилася пріоритетами та викликами розвитку Закарпаття, баченням їх вирішення.

Михайло Михайлович подякував за візит та висловив сподівання, що ця зустріч закладе міцну основу для відродження історичних, культурних зв’язків, обміну делегацій та залучення інвестицій у наш край. Він наголосив, що Австрія приваблива своєю економічною та політичною стабільністю. А це є важливим для співпраці з нашим регіоном, який свого часу входив до історичної Айстро-Угорщини. Далі ознайомив дипломата із економічним потенціалом області, його туристичною та інвестиційною привабливістю, наголосивши, що ті інвестори, які працюють на Закарпатті, мають, незважаючи на непросте сьогодення, захист і підтримку влади та почуваються тут комфортно.

- Ми з головою ОДА Геннадієм Москалем неодноразово підкреслюємо: якщо хтось із чиновників попросить в інвестора гроші - відірвемо руку, - наголосив Михайло Рівіс. Серед викликів назвав - погані дороги, яким влада краю приділяє чи не найбільше уваги та докладає максимум зусиль, аби привести їх до ладу на рівні євростандартів.

- Сьогодні Закарпаття є привабливим для реалізації низки міжнародних проектів, оскільки ми маємо багаті природні ресурси, чудовий туристичний потенціал, унікальну культурну спадщину та висококваліфіковані працьовиті кадри, які, на жаль, сьогодні покинули сім’ї, домівки і розбудовують Європу. Ми хочемо зробити все для того, аби вони мали змогу заробляти на все необхідне вдома та будувати Європу на рідній землі, - наголосив перший заступник голови облради Йосип Борто.

Під час спілкування Михайло Рівіс запевнив у готовності налагодити співпрацю з будь-яким регіоном Австрії, який Герміне Поппеллер допоможе нам знайти. За підсумками зустрічі дипломат подякувала за змістовну та наповнену ініціативами бесіду, а також за привітний прийом.

- Я намагатимусь сприяти налагодженню співпраці у тих галузях, які були окреслені в ході нашої зустрічі, - запевнила дипломат керівництво облради.


Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp