Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відкриття бізнесу для закарпатців стане легшим

4 червня 2014 р., 10:15

Основні аспекти спрощення – реєстраційний збір за проведення держреєстрації юрособи та фізособи-підприємця не справлятиметься, електронний цифровий підпис під час держреєстрації відміняється, а використання печаток буде добровільним.

В Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області зазначають, що з листопада 2014 року спрощується процедура відкриття бізнесу. 

Основні аспекти спрощення – реєстраційний збір за проведення держреєстрації юрособи та фізособи-підприємця не справлятиметься, електронний цифровий підпис під час держреєстрації відміняється, а використання печаток буде добровільним.

Водночас, збір залишається тільки за держреєстрацію змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, а також імені або місця проживання фізичної особи-підприємця.

Також передбачено скасування норми, за якою, в разі відмови в проведенні держреєстрації юридичної особи чи фізичної особи-підприємця, реєстраційний збір не повертається. Зокрема, держреєстратор, крім органів доходів і зборів, органів статистики та Пенсійного фонду, повідомлятиме і фонди соціального страхування про факт держреєстрації юридичної чи фізичної особи-підприємця.

Фахівці зазначають, що внормовано та розширено обсяг відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до яких надається доступ на офіційному сайті спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації. Так, наявність повноважень для вчинення правочинів від імені юридичної особи можна буде легко перевірити за інформацією з ЄДР через мережу Інтернет. Крім того, скасовано обов’язкову наявність печатки у суб’єктів приватного права.

Ці зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» від 15 квітня 2014 року №1206-VII.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp