Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про що говоритимуть закарпатські депутати?

10 жовтня 2016 р., 17:41

Сьогодні, 10 жовтня відбулося засідання президії облради.

Йшлося про рекомендації щодо рекомендацій про внесення питань до порядку денного п’ятої сесії облради та узгодження порядку денного її першого пленарного засідання.

{g}

Як наголосив головуючий Михайло Рівіс, частина з цих питань, зокрема, ті, які вже були розглянуті профільними постійними комісіями під час четвертої сесії та рекомендовані до прийняття за основу і в цілому, а також ті, прийняття яких необхідне для забезпечення нормальної роботи ради, або строки, прийняття яких визначені законодавством, пропонуються включити в порядок денний 1-го пленарного засідання п’ятої сесії.

Далі голова облради озвучив кожне питання, що надійшло на розгляд ради, та ставив на обговорення. Тож серед перших - про депутатські запити та про внесення змін до важливих діючих програм в галузі медицини, культури, спорту, а також про хід виконання окремих обласних комплексних програм у галузі освіти, оздоровлення дітей, соціального захисту населення, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Традиційно важливе місце в роботі облради займають питання звернення до вищих органів державної влади на вирішення наболілих у регіоні соціальних проблем. Тому президія й цього разу рекомендує повторно включити до порядку денного Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо включення Закарпатської області експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів із розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення, який проводиться в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях.

Коли зайшлося про затвердження директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т.Легоцького Василя Шеби, якого затвердила конкурсна комісія, то зав’язалась гаряча дискусія. Було вислухано начальника управління культури ОДА Вікторію Фролову та директора департаменту фінансів ОДА Петра Лазаря, які перед цим мали питання до Василя Шеби, відтак депутати на попередній сесії не змогли його затвердити. Пані Фролова не змогла переконати депутатів у тому, що винесені ряд пропозицій після проведення кількох перевірок щодо вжиття заходів з покращення функціонування замку, є підставою не затверджувати вказаного посадовця. Обласні депутати: Віктор Русин, Петро Ільницький, Олександр Ледида, Ілдіка Орос та Денис Ман у підсумку рекомендували колегам по президії включити в порядок денний першого пленарного засідання питання про затвердження Василя Шебу на вказаній посаді, позаяк замок працює і дає суттєві надходження у спецфонд – 2,2 млн.грн за 8 місяців п.р.

Не менш активно обговорили депутати питання про надра. Позиція президії – екологічна політика та інтереси закарпатців. Виходячи з цього, президія відхилила питання про погодження звернення Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування бентонітових глин Південно-Східної та Північно-Західної ділянок Горбського родовища, які знаходиться у Виноградівському районі, а також про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ДП «Західукргеологія» Національної акціонерної компанії «Надра України». Як наголошували депутати, вони готові підтримати і тих, і тих, але з чітко окресленою перспективою для районів та їх жителів.

Підтримала президія питання про затвердження Програми співробітництва між Закарпатською областю (Україна) та округом Верхня Франконія (Німеччина) та рекомендувала до порядку денного першого пленарного засідання п’ятої сесії, а також про затвердження на другому пленарному засіданні - Меморандуму про співпрацю між Закарпатською, Івано-Франківською та Полтавською обласними радами.

Визначились члени президії у ході п’ятої сесії з обласними програмами на 2017 рік , планом роботи обласної ради на 2017 рік, а також з питаннями, що передбачені планом роботи обласної ради на ІV квартал 2016 року.

Також обговорено листи і звернення, що надійшли на розгляд обласної ради у міжсесійний період.

На завершення засідання члени президії рекомендували опрацьовані проекти рішень до розгляду на першому пленарному засіданні 5-ї сесії облради, яке відбудеться у четвер, 13 жовтня, об 11-й годині у залі засідань Закарпатської облради.

Прес-служба Закарпатської облради



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp