Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві провели громадські слухання

11 жовтня 2016 р., 17:05

Обговорили перспективи розвитку позашкільної освіти міста

У Мукачівській міській раді провели «круглий» стіл з громадськістю, щоби обговорити перспективи розвитку позашкільної освіти міста. Кожен з присутніх громадських активістів, яких прийшло й не так багато, зміг запропонувати свій варіант розвитку роботи Центру позашкільної освіти.

В місті створюється потужний центр позашкілля - на черговій сесій міськради депутати прийняли рішення реорганізувати Еколого-натуралістичний центр учнівської молоді , Мукачівську станцію юних техніків, Мукачівський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді шляхом приєднання до Мукачівського центру позашкільної освіти.

Міський голова Андрій Балога під час зустрічі запропонував кілька пропозицій щодо розвитку позашкільної освіти. Одна з них, яку одностайно підтримано активістами – провести в усіх навчальних закладах міста опитування самих школярів: які гуртки вони хочуть відвідувати . Тому в центрі створюватимуть саме такі гуртки, які відповідають потребам сьогодення, і в першу чергу потребам дітей. Анкету для опитування буде спільно сформовано та погоджено вже наступного вівторка.

Керівника закладу міський голова пропонує обирати шляхом відкритого конкурсу. «Наразі нема положення про призначення керівника. Тому пропонуватимемо його прийняти на сесії. Пропоную відкрито сформувати конкурсну комісію й провести конкурс за участі громадськості в онлайн-режимі. Кожен бажачаючий, хто відповідатиме вимогам, зможе претендувати на цю посаду», - зазначив Андрій Балога.

Ще один крок, який влада пропонує активістам – створити в Центрі позашкільної освіти наглядову раду. До її складу міський голова пропонує залучити активістів, представників учнівського самоврядування та батьківських комітетів.

Також Андрій Балога пропонує створити заклад із використанням сучасних технологій. Будівлі позашкільної освіти можна зробити енергонезалежним із застосуванням відновлюваної енергії для обігріву та енергоспоживання.

Мукачівська міськрада



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp