Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Свалявщина: Лісгосп випробували на міцність

12 жовтня 2016 р., 20:30

Все минуло успішно.

Сертифікат у руках.

ДП «Свалявське ЛГ», пройшло тест на «міцність», тобто аудит, в результаті якого отримав Міжнародний сертифікат ведення лісового господарства. Аудит проведений в рамках Міжнародної добровільної лісової сертифікації за системою FSC (Лісова опікунська рада – Лісова опікунська рада). Це міжнародна організація, яка створила систему підтвердження екологічної та соціальної відповідальності управління лісами. Знак FSC на деревині або на зробленому з неї товар – показник того, що продукція виробляється з лісу, в якому ведеться екологічно і соціально відповідальне лісове господарство.

В ході перевірки Свалявського лісгоспу представники органу сертифікації проконтролювали якість ведення лісового господарства і лісокористування за визнаними в усьому світі критеріям. Перевірка охопила всі види діяльності лісгоспу: було опитано персонал, проведено польові візити, зустрічі зі співробітниками, оглянуто документацію та лісосіки, перевірено якість лісогосподарських робіт. Було також приділено увагу виявленню та моніторингу зникаючих і рідкісних представників фауни й флори. У свою чергу громадськість району позитивно оцінила діяльність лісгоспу та лісництв, підпорядкованих ДП «Свалявське ЛГ».

За словами директора Свалявського лісового господарства Олександра Дуфінця, аудит лісозаготівельної компанії за європейськими стандартами – це крок вперед у справі відповідального лісокористування для всього району.

«Наявність сертифіката дає впевненість, що лісове господарство не завдає шкоди екосистемі, а ліс заготовлюється в рамках правового поля. Кожен, хто хоче проінспектувати роботу лісгоспу побачить високий рівень роботи підприємства, належний догляд за держлісфондом та дотримання правил охорони праці», – зазначив директор лісового господарства.

За критеріями FSC в Закарпатті сертифіковане вже більш ніж половина лісгоспів, а це стверджує те, що лісові господарства працюють з користю для громадян і природи.

Довідково:

Лісова сертифікація – оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Першим кроком до сертифікації лісів в Україні ( започаткована в нашій державі з 1999 року) став вступ до ЄС країн-імпортерів вітчизняної лісової продукції. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів. Зазвичай, сертифікована продукція маркується відповідним логотипом задля гарантування споживачеві законність і сталість джерел походження деревини, яка використовувалася для виготовлення товару.



Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp