Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Організатори публічних заходів на тему взаємодії громадян та поліції дали прес-конференцію

15 жовтня 2016 р., 17:25

Заходи проводили цього тижня

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів публічних заходів на тему взаємодії громадянського суспільства та поліції, які проводять цього тижня в Ужгороді.

Заходи проводять Громадський конвент спільно із Празьким інститутом безпекових досліджень, Центром стратегічного партнерства, Ужгородським національним університетом та Управлінням патрульної поліції Ужгорода та Мукачева, за підтримки уряду Чеської Республіки.

Павло Гомонай, (Громадський конвент) висвітлив питання важливості довіри до нової поліції. «Це наша акція з підтримки реформ правоохоронної системи», - каже П. Гомонай про презентовану тему.

Петр Пойман, Празький інститут безпекових досліджень (ЧР) презентував TEAM 4 Ukraine (група підтримки України): «Ми працюємо з Україною вже з 2014 року, спочатку ми вивчали, що потрібно Україні і що ми можемо запропонувати. Насамперед ділилися досвідом співпраці владних структур із поліцією в цілому. Важливою темою стало і питання безпеки. А також робота в регіонах. Важливо поділитися і успішним, і поганим досвідом. Дуже сподіваюся, що наш проект стане початком тісної співпраці і на майбутнє. Особливо цікаво це може бути патрульним, ми можемо допомогти в їхній роботі і надавати підтримку більш системно».

Соня Свободова, інспектор поліції (ЧР) розповіла про перспективи співпраці чеської поліції з Патрульною поліцією Ужгорода та Мукачева: «Якщо поліцейські в Україні думають, що вони сам і в своїй праці, то нехай знають – вони не самі! Ми дуже за них вболіваємо».

«Ваші поліцейські будуть самі, доки за ними не стоятиме громадянське суспільство, - каже С. Свободова. – Нова поліція – це процес. Наразі він на стадії старту. Ці люди потребують сили і оптимізму. І це можете дати їм ви, громадяни. Тримаю за вас пальці».

Юрій Марценишин, керівник Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева зауважив: «Це перший наш міжнародний досвід спілкування з колегами. Їхні презентації – це той досвід, до якого ми прагнемо. Наразі, на жаль, на кільканадцять років відстаємо у певних напрямах роботи. Але ми бачимо ціль. Ми безмежно вдячні за цю справу колегам з Чеської республіки. Змінити стереотипи дуже важко, а закласти нові бачення ідеального поліцейського легше з раннього віку, аж від дошкільних навчальних закладів. Тому важлива превентивна робота. Її результати ми відчуємо за кілька років».

Доповідачі також торкнулися проблеми торгівлі людьми. Маркета Гронкова, представник «Ла Страда» наголосила на важливості співпраці поліції з громадськими організаціями у цьому напрямі: «Я рада говорити про проекти, базовані на співпраці з чеською поліцією, Інтерполом та іншими організаціями. Це дає змогу поборювати торгівлю людьми. Є потреба в активному громадянському суспільстві і різних службах, які займаються цими питаннями. І. звичайно, є потреба у мотивованій некорумпованій поліції. Чехія і Україна, на жаль, мають довгорічні традиції у проблемі торгівлі людьми. І це не тільки в рамках примусової проституції, а й в рамках примусової праці. Вірю, що кожен такий проект зі співпраці допоможе нам перемогти цей страшний злочин».

Андрій Скалнік, представник організації «Відкрите суспільство» наголосив: «Українська поліція потребує відкритості. А ми зі свого боку готові до співпраці».

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp