Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Міжгірщині буде нова церква

18 жовтня 2016 р., 09:57

Її вже зводять

Дім Божий - найкраще місце.

Одне з найвизначніших місць села Ізки, безумовно, церква св. Миколи Чудотворця.Вона числиться у реєстрі пам’яток дерев’яного зодчества. Збудований предками храм ще у XVІІІ ст., привертає особливу увагу своїм неперевершеним бойківським архітектурним стилем – із смерекових брусів, з трьома верхами. Він по праву вважається класичним взірцем верховинського бароко, бо надзвичайно вміло скомпоновано об’єми нави, вівтаря і високої вежі. Біля неї знаходиться і унікальна за красою пропорцій дзвіниця.

Час бере своє. За довготривалий період існування божниця набула аварійного стану, в один час її навіть випадково спіткало пожежне лихо. Всім тутешнім мирянам стало зрозуміло, що рано чи пізно необхідно зводити нову церкву, бо в старенькій, окрім цих прикростей, відчувалася і тіснота за богослужінь – вірників в осідку, як правило, щораз більшає. Чим можуть – тим допоможуть: автотранспортом, будматеріалом під час спорудження нової греко-католицької церкви, яка має ймення Петра і Павла, розташувавшись безпосередньо у сусідстві з стареньким храмом.

Люди розуміють, що споруджують не простий об’єкт, а Божий дім, у якому у майбутньому за молитов блаженно раюватиме не одне прийдешнє покоління. А похилого віку церква св. Миколи Чудотворця за дбайливого догляду з віку у вік служитиме спорудою, яка прикрашає Ізки, нагадуватиме про історію давно минулих літ села.

Голос Карпат

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp