Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Словачинна передала допомогу біженцям з Криму

4 червня 2014 р., 19:16

Для швидкого оформлення і розмитнення допомоги на пункт пропуску "Ужгород" приїхали керівник Закарпаття та словацький Генконсул.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко, Генконсул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур'янова та в.о. начальника Чопської митниці Міндоходів Ігор Стрічик, сьогодні, 4 червня, відвідали митний пункт пропуску «Ужгород»

Мета їх зустрічі на перетині кордонів України та Словаччини – гуманітарна допомога для цивільного населення, яка заїхала для митного оформлення на митний пункт пропуску в Ужгороді. 

Ініціювала забезпечення умовами життєдіяльності військовослужбовців та їх сімей, переміщених з Кримського півострова до материкової частини України, Служба надзвичайних ситуацій МВС Словаччини. Зокрема, серед наданої матеріальної допомоги: електрогенератори, освітлювальні прилади, посуд тощо, на загальну суму понад 28 000 євро. 

Працівники Чопської митниці Міндоходів здійснили процедуру митних формальностей оперативно та згідно з чинним законодавством.

У рамках залучення гуманітарної допомоги для цивільного населення напружених регіонів України, передислокованих військовослужбовців ЗС нашої держави, захисту критичної інфраструктури на фоні військової агресії з боку Російської Федерації 17 квітня 2014 року Місія України при НАТО направила запит про відповідну допомогу країнам Альянсу через Євроатлантичний координаційний центр реагування на катастрофи, що підпорядковується Комітету НАТО з планування на випадок надзвичайних ситуацій.

На цей запит відреагувала Словаччина. Сьогодні вантажівка з гуманітарною допомогою перетнула кордон України, тож невдовзі вантаж надійде кінцевому адресату.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp