Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Молодь і влада: відкритий діалог у рамках Європейського тижня місцевої демократії

19 жовтня 2016 р., 12:21

«Європейський тиждень місцевої демократії»

«Європейський тиждень місцевої демократії» – це нова політична ініціатива Ради Європи, яка була ініційована Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейським комітетом з питань місцевої та регіональної демократії. Цей захід щорічно організовується місцевими органами влади усіх держав-членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі громадян у публічному житті на місцевому рівні. 

У рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії, 18 жовтня 2016 року, міський голова Іван Погоріляк провів зустріч з учнями 11-10 класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст. та гімназії суспільно-гуманітарного напрямку ІІ-ІІІ ст. У дружній невимушеній бесіді, старшокласники та мер міста Іван Погоріляк, обговорили основні, з їх точки зору, проблеми: благоустрою міста, організацію дозвілля молоді, вуличного освітлення, можливості втілення в життя завдань щодо облаштування спортивних та ігрових майданчиків. Міський голова проінформував присутніх про основні напрями діяльності міської ради, акцентуючи увагу на роботі депутатського корпусу та виконавчого комітету міської ради. 

Зокрема, запропонував активніше долучатися до моніторингу офіційного веб-сайту міської ради, де проводиться висвітлення всіх сфер діяльності органу місцевого самоврядування, презентував молоді доступ до системи офіційного порталу публічних фінансів України на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея «Прозорого бюджету». 

На завершення, Іван Погоріляк подякував учням за участь у відкритому діалозі та зазначив, що змінювати країну потрібно починати з себе, змінювати свої погляди на життя і навколишнє середовище, адже від того, яким виросте молоде покоління, залежить майбутнє нашого міста. Учні прийшли до висновку, що ефективність місцевого самоврядування залежить у кінцевому підсумку від того, наскільки активно в діяльності місцевого самоврядування братиме участь громада. 

Загалом, уже сама назва "самоврядування" підкреслює значення нестандартних управлінських дій, завдяки яким можна вирішувати найрізноманітніші проблеми. За допомогою такої форми роботи, молодь вчиться брати участь у житті всієї громади, влада ближче знайомиться з потребами юних громадян, дослухається до їхніх порад, має змогу подивитися на проблему і шляхи її вирішення очима дітей.

{g}

Михайло Марич

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp