Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Госпіталю Держприкордонслужби України передали сучасне медичне обладнання

19 жовтня 2016 р., 14:45

Та якісні розхідні матеріали

Госпіталь Держприкордонслужби в Києві, завдяки підтримці волонтерів, отримав у подарунок сучасний ультразвуковий апарат, вартістю близько 600 тисяч гривень. Крім того лікувальному закладу передали антисептичні, дизенфікуючі засоби, якісні розхідні матеріали: шприци, системи, рукавички тощо.

Зокрема сучасний ультразвуковий апарат однієї з німецьких компаній – це корисна і затребувана сьогодні річ для відомства, особовий склад якого бере участь у бойових діях.

«Це тому що у нас дуже багато людей, які отримали поранення і які мають наслідки посттравматичних синдромів, - зазначив під час передавання апарата госпіталю начальник управління медичного забезпечення Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор Валентин Волоха. Він наголосив, що після лікування на такому апараті військовослужбовці відчували покращення. У них проходив тривалий біль.

У ефективності апарату фахівці та пацієнти госпіталю могли пересвідчитися на практиці протягом майже шести місяців. Компанія постачальник спершу надала ультразвуковий прилад для ознайомлення на 3 місяці, потім ще майже 3 місяці не поспішала забирати апарат у прикордонників. Згодом знайшлися спонсори, які профінансували закупівлю цього девайсу для госпіталю.

Олена Петракевич, начальник відділення медичної реабілітації та фізіотерапії, де використовується новий апарат, зауважила, що він на порядок кращий ніж решта ультразвукових приладів, які є у відділенні. Вона розповіла, що за допомогою нової техніки уже проліковано близько півсотні пацієнтів, і практично у всіх спостерігався позитивний ефект. Переважно апарат використовувався для зняття больових синдромів опорно-рухового апарату та м’язів. Також ефективними виявилися і дерматологічні та косметологічні функції – для розсмоктування рубців, лікування рваних ран тощо.

Директор компанії постачальника медичного обладнання Валерий Девко розповів, що такі апарати сьогодні ефективно застосовуються в країнах Європи, Японії, Кореї. Вони мають 42 програми, з яких 22 – це лікування болю, 12 дерматологічних і 8 програм – косметологічних. Зважаючи на багатофункціональність та високу ефективність такі прилади популярні у спортивній медицині, і дозволяють травмованому атлету в 2-3 рази швидше повернутися до тренувань. То ж можна сподіватися, що українські прикордонники зможуть в 2-3 рази швидше відновлюватися після поранень, травм чи хвороб.

Крім іншого, під час вручення прикордонникам апарата та зразків інших медичних засобів представники двох німецьких компаній – виробників запросили начальника управління охорони здоров’я Адміністрації Держприкордонслужби та начальника Львівського госпіталю Держприкордонслужби на виставку сучасного медичного обладнання в Німеччину, а також обговорили питання щодо залучення представників цих компаній до проведення занять з медичним персоналом вітчизняного прикордонного відомства.

Представник волонтерського руху Юрій Харченко, який вже близько двох років опікується проблемами прикордонного госпіталю і, власне, організував кілька проектів волонтерської допомоги, заявив, що й надалі намагатиметься допомагати центральній медичній установі Держприкордонслужби. А ще більше зусиль докладатиметься для розгортання госпіталю в Харкові.

«Саме його потрібно сьогодні укомплектовувати, адже це найближчий регіон до передової, де зараз іде війна», – наголосив волонтер.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp