Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль прокоментував пропозицію Кабміну про окреме доручення ОДА

23 жовтня 2016 р., 10:35

Щодо надання висновків про відповідність рішень місцевих рад об’єднаних територіальних громад Конституції та законам України

Геннадій Москаль прокоментував внесену першим заступником міністра регіонального розвитку В’ячеславом Негодою пропозицію Кабінету міністрів України дати окреме доручення Закарпатській ОДА щодо невідкладного надання нею висновків про відповідність рішень місцевих рад Усть-Чорнянської, Перечинської, Іршавської, Нижньоселищенської об’єднаних територіальних громад Конституції та законам України.

– Я особисто говорив пану Зубку (віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України): «Якщо ви знаєте, як краще працювати на Закарпатті, я готовий поступитися своєю посадою й піти на вашу. Але на вашій посаді я б зайнявся не тим, що не властиво міністерству (об’єднанням територіальних громад, госпітальними округами, опорними школами тощо), а реформою житлово-комунального господарства, яка давно назріла». Що ж стосується названих паном Негодою громад, то по Усть-Чорній одне з сіл не підтримало ідею територіального об’єднання. Воно винесло на сесії негативне рішення щодо майбутньої громади, тобто тут немає принципу добровільності. По Перечинському району ми дали позитивний висновок і направили в Центрвиборчком.

По Іршавському району – так само, чекаємо дату призначення виборів. По Нижньому Селищу облдержадміністрація дала негативний висновок, тому що у громади відсутній один із головних принципів – платоспроможність. Це підтверджують цифри фіскальної служби, а також департаментів економіки та фінансів ОДА. Я вже казав – якщо бідний одружиться з бідною, багатої сім’ї не вийде, тому ніхто не примусить мене підписати такий «шлюбний контракт». Ми направили всі необхідні висновки в Мінрегіонбуд, і якщо пан Негода погано читає чи в нього слабкі окуляри, можемо купити йому нові. Насамкінець хочу підкреслити, що на жодні пропозиції першого заступника міністра реагувати не збираюся. Я виконую доручення тільки Президента України та Кабінету міністрів України.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp