Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чопські митники залишили українців без автівок

5 червня 2014 р., 11:39

На кордоні затримали 2 автівки.

Вчора, 4 червня, на митний пост "Дяково" Чопської митниці Міндоходів прибули два транспортні засоби: «OPEL VIVARO» та «RENAULT KANGOO», обидва 2008 року випуску. Керували ними громадяни України за дорученням. Українці переміщували ці автівки в Україну на адресу одного з товариств. В обидвох випадках продавцем транспортного засобу була одна й та ж сама панамська фірма.Як підставу для переміщення на митну територію України «OPEL» та «RENAULT» наші співвітчизники подали контролюючим органам такі документи: свідоцтва на тимчасовий рух, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, рахунки-фактури та доручення, якими панамська фірма уповноважила громадян доставити транспортні засоби кінцевому адресату.Відповідно до рахунків-фактур вартість «OPEL VIVARO» становила 3 180 Євро, що за курсом НБУ станом на 4 червня 2014 року складало понад 51 тис. 218 грн. та «RENAULT KANGOO» – 2092 Євро, що складало трохи більше 33 тис. 883 грн.Працівниками митниці було прийнято рішення провести поглиблений огляд автомобілів і вони не прогадали. 

І в одному, і в другому автомобілі в ході проведення митного контролю знайдено інші пакети документів, які вказували на інших продавців, покупців та на іншу ціну, ніж та, яку заявляли громадяни. Таким чином встановлено, що вартість і «OPEL VIVARO», і «RENAULT KANGOO» за цими документами в обох випадках становить 4 000 Євро, тобто 64 тис. 787 грн.Отже, громадяни України вчинили дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України транспортних засобів, з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів неправдивих відомостей щодо продавця, покупця та вартості транспортного засобу.Наразі ТЗ вилучено, щодо громадян складено протоколи про порушення митних правил.
Інформаційно-комунікаційний відділГоловного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp