Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ромська школа Ужгорода відзначить 90-річчя (ФОТО)

25 жовтня 2016 р., 08:20

Незабаром.

Буде свято.

Незабаром, у грудні, найстаріша з діючих ужгородських шкіл – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №14 – відзначатиме 90-річний ювілей. Будівлю на нинішній вулиці Тімірязєва саме як навчальний заклад звели зусиллями ромської громади.

{g}

Сьогодні заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак та начальник міського управління освіти Оксана Бабунич оглянули умови, в яких вчаться діти, що ще потрібно зробити для школи.

Класи хоч і невеличкі, але чисті, затишні, теплі, всюди багато яскравих наочних навчальних матеріалів, дитячих малюнків. Попри післяобідню пору в школі будо чимало дітей – першачки читали казки, різного віку школярі займалися хоровим співом. Дуже хороший у навчальному закладі комп'ютерний клас – до послуг дітей сучасне устаткування з "плоскими" моніторами.

Багато допомагають школі різні благодійні фонди, міжнародні організації, постійне "шефство" тримають друзі з міста-побратима Ужгорода – американського Корвалісу. Допомагали і з ремонтами, оновленнями даху, фасаду будівлі, постачали матеріали для занять, електричні панелі для обігріву.

Поруч із корпусом школи – їдальня для учнів, окрема котельня, у дворі спортивний інвентар, невеличкий ігровий майданчик, навіть "зелений" ландшафтний дизайн.

Представники міської влади радилися, що ще потрібно і є можливість першочергово зробити для школи, зокрема, через те, що будівля розташована нижче рівня проїжджої частини дороги, в дощову погоду перед ворітьми збирається вода, яка стікає згори, тому потрібно зробити доріжку, якою б діти могли не забруднившись дійти у двір. Обговорили також майбутнє відзначення ювілею навчального закладу.

Нагадаємо, на базі цієї школи за підтримки міжнародного фонду "Відродження" і громадської організації "Рука допомоги" розпочалося навчання для перших 16 дорослих ромів, які взагалі не ходили свого часу до школи чи через різні життєві обставини не завершили навчання, не отримали документ про здобуття освіти.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp