Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Від хвороб, проти яких нема ліків, треба обов’язково щеплюватись (ФОТО)

25 жовтня 2016 р., 15:43

Ці слова ужгородського імунолога Віктора Петрова стали ключовими, під час його виступу на заході присвяченому світовому Дню боротьби з поліомієлітом.

У понеділок, 24 жовтня, у конференц-залі Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні відбулася зустріч лікарів та школярів, а також голів громадських об‘єднань. Головною темою заходу стала важка недуга поліомієліт.



Поліомієліт – це дуже заразне захворювання, спричинене вірусом поліо, який вражає нервову систему та може призвести до паралічу, або навіть смерті. 5-10% хворих помирає через параліч дихальних шляхів. Хвороба здатна прикувати людину до ліжка чи інвалідного візка.

Дійство стартувало з виступу його організатора - асистента губернатора дистрикту 2232, представника фонду ротарі, який відповідає за програму «Стоп поліо» на Закарпатті, Ярослава Шафаря. До слова, наш край долучився до боротьби з цією недугою лише 4 роки тому.



Загалом, у рамках роботи ротарі-фонду від полімієліту вдалося вакцинувати 2 мільярди дітей у 122 країнах світу.

Під час виступу Ярослав Шафарь розповів присутнім, що одним з провідних завдань роботи благодійної організації ротарі саме боротьба з поліомієлітом у всьому світі. За його словами, цю недугу вже майже вдалося перемогти, адже її різкі спалахи наразі фіксують лише у Пакистані та Афганістані.

Що ж до Закарпаття – тут минулого року вперше зафіксували 2 випадки підозри захворюваності поліомієлітом у Рахівському та Тячівському районах, однак, на щастя, все вдалося побороти, і наразі Закарпаття зокрема, вже на шляху до відновлення зеленої карти по захворюваності поліомієлітом у в Україні.

 

Вакцини проти поліомієліту ротарійці закуповують через відому світову організацію «ЮНІСЕФ», саме завдяки цьому медики мають змогу щеплювати маленьких закарпатців від страшної недуги, яка має страшні наслідки.

Ужгородський лікар-імунолог Віктор Петров, у свою чергу, розповів присутнім про цю хворобу, наголосивши, на правилі «чистих рук», адже особиста гігієна – перший крок, який знижує ризик підхопити недугу. Також головним у подоланні хвороби є усвідомлення того, що лише 6 щеплень проти поліомієліту протягом життя, назавжди позбавлять всіх ризиків захворіти. Також лікар зауважив, що батьки часто відмовляються вакцинувати своїх малюків від поліо, під впливом сумнівних матеріалів на цю тему імунолог переконливо рекомендує дослухатися лише до фахових думок, які мають підґрунтя.

Підсумовуючи сказане пан Віктор зауважив, що щеплюватися обов’язково варто від всіх від захворювань, проти яких немає ліків. Вакцинація проводять, або краплями, або ін’єкцією.

Інші присутні лікарі та сімейні медики повідомили, що вже за кілька тижнів ужгородським школярам проведуть чергове щеплення проти поліомієліту, а також закликали учнів ужгородської школи №3, котрі теж були на зустрічі, не ігнорувати цю вакцинацію адже саме вона – гарантовано врятує кожного від страшної недуги.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»












Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp