Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розпочалась виставка берегівського митця (Фото)

29 жовтня 2016 р., 11:25

Анатолія Сакалоша

В обласному музеї народної архітектури та побуту виставкою відзначив власне 60-річчя крайовий образотворець, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Анатолій Сакалош.

Уродженець Хуста, вже понад 30 років мешкає у Берегові, де входить до місцевого мистецького об'єднання "Берег", окрім того – є членом творчого об'єднання художників і народних умільців Хустщини "Митець Верховини". Колеги-художники, а також друзі з обласного організаційно-методичного центру культури, мистецтвознавці та музейники привітали Анатолія Сакалоша з такою представницькою експозицією. Присутня ж на відкритті заступник начальника управління культури ОДА Ілдико Молнар принагідно вручила ювілярові Почесну грамоту Закарпатської облради.

Митець презентував більше 60 творів, виконаних в останнє 10-річчя, серед них – живописні полотна і роботи з дерева. Та не лише за представленими різновидами мистецтва, але й за жанрами, тематикою, настроєм – добірка видалась доволі різноманітною. У ній глядач знайде і мальовничі закарпатські краєвиди, і затишні, колоритні замальовки з життя села, мистецькі варіації на тему народних звичаїв, філософські міркування про таємниці світобудови, спроби художньо осмислити важливі суспільні явища.

Оглянути виставку охочим пропонують протягом двох тижнів.


{g}

Управління культури Закарпатської ОДА

 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp