Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці можуть безкоштовно отримати правову допомогу

2 листопада 2016 р., 17:40

У спеціалізованих бюро

Бюро правової допомоги є мережею точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп.

Діяльність бюро правової допомоги спрямована на досягнення декількох цілей:
• підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст;
• сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;
• зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браком адвокатів у сільській місцевості та малих містах;
• зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх;
• посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;
• сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування;
• оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров'я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад;
• запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

За своїм статусом бюро правової допомоги не є окремими новоствореними установами, не мають статусу юридичної особи, не мають адміністративного персоналу і не потребують додаткових витрат на адміністрування. Вони є структурними підрозділами 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонують. У цьому зв'язку їх мережа є гнучкою і може оперативно коригуватися з відповідним перерозподілом ресурсів у залежності від потреб територіальних громад.

Повне ресурсне забезпечення бюро здійснюється за рахунок частини ресурсів зекономлених в результаті ліквідації управлінь юстиції районного та міського рівня без необхідності виділення додаткових ресурсів з державного бюджету.

За своїм складом бюро є децентралізованим пулом юристів-практиків, які надають безкоштовні правові консультації, користуючись при цьому єдиною базою таких консультацій, яку вони ж самі формують і підтримують в актуальному стані («хмарна технологія» WikiLegalAdvice).

У разі потреби ці юристи також здійснюватимуть представництво в суді за окремими видами спорів для окремих вразливих категорій за рішенням місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Побічним наслідком діяльності бюро правової допомоги у середньостроковій перспективі буде приплив “нової крові” до адвокатури на рівні сільських районів та малих міст, стимулювання конкуренції на ринку юридичних послуг та підвищення їх якості.

Отримати консультації з різних правових питань та скористатися своїм правом на безкоштовну правову допомогу з 1 вересня на Закарпатті можна у бюро правової допомоги за адресами: м. Рахів, вул. Миру, 1, м. Тячів, вул. Незалежності, 30, м. Виноградів, вул.Миру, 3, смт. Міжгір'я, вул. Шевченка, 97, смт. Дубове, вул. Гагаріна 1, смт. Великий Бичків, вул. Грушевського 108; м.Берегово, вул.Кошута, 1, м.Свалява, вул.Визволення, 1, м.Іршава, пл.Народна,1, смт. Воловець, вул.Пушкіна, 6; смт.В.Березний, вул.Шевченка, 27, м.Перечин, пл.Народна, 16, м.Чоп, вул.Залізнична, 1 Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp