Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ готує список продуктів для ввезення в ОРДЛО

5 листопада 2016 р., 20:37

Юрій Гримчак нагадав, що там така ж Україна, тільки територія тимчасово окупована.Влада України погоджує список товарів, які збираються узаконити для провезення на території ДНР і ЛНР.

Про це заявив радник міністра у справах окупованих територій і переселенців Юрій Гримчак, передає Донбасс.Реалии.Радник міністра стверджує, що Україна в економічному і політичному плані багато втрачає від заборони перевезення товарів через лінію зіткнення на сході України."Є розуміння того, що, наприклад, продукти харчування можна перевозити через лінію розмежування тому, що ми частково втрачаємо економічно і політично. Список узгоджується. Він буде оприлюднений. Можна буде частково зняти якісь питання щодо товарів, які перетинають лінію розмежування незаконно", - зазначив Гримчак.Він підкреслив, що товари, які зараз незаконно ввозять на територію Донбасу, підконтрольну сепаратистам, не є контрабандою."Це називається незаконне переміщення товарів через лінію розмежування. 

Коли я чую контрабанда, то це, по-перше, юридично неправильно, по-друге, контрабанда існує через кордони між країнами, які визнані. У нас немає там кордонів з якоюсь іншою країною. Там така ж Україна, тільки тимчасово окупована територія", - сказав Юрій Гримчак.Як повідомляв Кореспондент.net, проходження однієї фури з контрабандними товарами в зону АТО обходиться контрабандистам у 40-100 тисяч гривень. Про це заявив глава Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp