Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Можливі підтоплення Ужгорода, Іршавщини та Виноградівщини

6 листопада 2016 р., 16:35

Закарпаття готується до паводка

Інтенсивні дощі, що почалися на Закарпатті в суботу увечері, спровокували різкий підйом рівня води в головних річках області. Станом на другу половину неділі серйозних наслідків через негоду не зафіксовано. Щоправда, у Перечинському районі через захаращеність потічка підтоплено шість дворогосподарств (вода в дворах досягла 10 см), однак після прочищення потічка водниками та рятувальниками вода пішла на спад.

– Пік опадів очікується в ніч на понеділок (7.11), а найбільше підняття води в річках відбудеться в понеділок та вівторок, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – По Тисі проблем не передбачається, однак Латориця, Боржава та Уж можуть вийти з берегів і підтопити сільськогосподарські угіддя та дворогосподарства. Найбільш критичні ситуації можливі у Виноградівському районі (с.Великі Ком’яти), де Боржава може «понести» встановлені на заплаві теплиці, а також підтопити дворогосподарства. Туди вже направлена насосна станція для відкачування води. Крім того, можливі підтоплення Боздоського парку та вул. Ужанської в Ужгороді, студентського табору відпочинку «Скалка» біля с.Кам’яниця Ужгородського району, сільськогосподарських угідь на Іршавщині та Виноградівщині. Не виключений перелив води через автодороги «Виноградів – Шаланки», «Рогатин – Рахів» (між селами Сільце та Гребля Іршавського району) та «Ужгород – Мукачево» біля с.Зняцево. Для укріплення берегів та відкачування води рятувальники готують мішки з піском, а також насосні станції. Паводкова ситуація на Закарпатті знаходиться під постійним контролем облдержадміністрації.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp