Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Восени дієтологи радять їсти хурму

6 листопада 2016 р., 13:41

Осінній японський фрукт

Тропічна рослина, яку дарує нам сонячний Південь на початку холодів, - це японська хурма, хоча родом вона з Китаю. З латинської мови хурма перекладається як "їжа Богів".

Дуже часто хурму вважають фруктом, хоча це ягода. Дієтолог "Сніданку з 1+1" Галина Незговорова розповіла, чому її слід додати до свого раціону та як часто можна вживати смачний подарунок природи.
Хурма містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію, а також це чудове джерело клітковини. У 100 г. міститься майже 10% добової норми, це вдвічі більше, ніж в яблуках.

За поживною цінністю вона не поступається винограду та інжиру. Вживання хурми сприяє виведенню зайвої рідини, має протизапальну дію, а також покращує зір.

Дієтолог зазначила, що з користю для здоров'я можна вживати не більше трьох або чотирьох плодів на день.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp