Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкрили барельєф закарпатському публіцисту Михайлу Бабидоричу 

6 червня 2014 р., 17:55

Приурочили відкриття до Дня журналіста

У п’ятницю, 6 червня, з нагоди відзначення Дня журналіста, в Ужгороді за участю першого заступника голови Закарпатської ОДА Андрія Сербайла відкрито пам’ятний знак-горильєф видатному публіцисту краю Михайлу Бабидоричу.

Ініціатива встановити пам’ятний меморіал належить редакції медіацентру Ужгородського Національного університету та обласної організації Національної спілки журналістів України. Виготовив барельєф відомий закарпатський скульптор Михайло Белень.

Довідка. Бабидорич Михайло Іванович народився 1 жовтня 1923 року в селі Тур`я Поляна Перечинського району Закарпатської області. Закінчив Ужгородську руську гімназію.

Він був учасником партизанського руху на Закарпатті, начальником штабу партизанського загону Партизанського з`єднання Героя Радянського Союзу О. Тканка, учасник І з`їзду Народних Комітетів Закарпатської України. Працював другим секретарем Закарпатського обкому комсомолу, у 1946 році був переведений на роботу в газету «Закарпатська правда», пройшовши шлях від кореспондента, завідуючого відділом, відповідального секретаря до заступника редактора.

Був нагороджений республіканською журналістською премією ім. Я.Галана (1970 р.) за книгу «Маски і обличчя» та обласною журналістською премією ім. О. Борканюка (1983р.) за ряд публіцистичних матеріалів. Автор багатьох публіцистичних статей, як в українських, так і російських, угорських, чехословацьких газетах та журналах, співавтор навчальних посібників для журналістів, автор трьох публіцистичних книг. Помер Михайло Іванович Бабидорич 10 грудня 1998 року в Ужгороді.

Нагадаємо, його іменем, як фахового кореспондента, назвали премію за досягнення у сфері журналістики. Управління інформаційної діяльностіта комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp