Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники та водники розповіли про наслідки негоди (ФОТО)

7 листопада 2016 р., 18:41

На Закарпатті

7 листопада, в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області очільник закарпатських рятувальників полковник служби цивільного захисту Роман Гудак та начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак розповіли журналістам всеукраїнських та регіональних засобів масової інформації про наслідки погіршення погодних умов на території регіону.


Як наголосив присутнім начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак, до такого перебігу подій рятувальники області були готові. Наразі ситуація під контролем: укріплені дамби; працюють мобільні насосні станції. Рятувальники, місцеве населення та всі інші служби життєзабезпечення не покладаючи рук працювали над ліквідацією наслідків підтоплень протягом вчорашньої доби та продовжують працювати і сьогодні.

"Причина таких підтоплень – це не лише аномальні опади, а й людський фактор. Більшість підтоплень сталася через небажання громад періодично прочищати потічки та русла від накопиченого там сміття" - зауважив начальник Управління ДСНС у області Роман Гудак

За словами Володимира Чіпака, в області за останні дві доби випала місячна норма опадів. Рівень води в річках піднівся, приміром, в Ужі на 3,5 м, а в Боржаві на 5 метрів. За кількістю опадів – це найбільший паводок в краї за останні 10 років.

"Якби така ситуація трапилася років 15 тому, то підтопленою опинилася б уся правобережна частина м.Ужгород. На сьогодні у найбільш проблемних місцях вздовж річки місто захищають укріпні споруди. Однак зауважу, що протягом останніх чотирьох років держава не фінансує протипаводкову програму. Частково проблему вирішує фінансування з обласного бюджету, але все одно маємо не більше 30% від потреб у фінансуванні", — наголосив головний водник краю.









У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp