Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпаттія йде сніг

11 листопада 2016 р., 18:41

Вже від завтра

12 листопада.

12-13 листопада активний циклон зумовить на Закарпатті складні погодні умови:

- на рівнині очікується дощ з переходом в мокрий сніг;

- в гірських районах (переважно центральна та східна частини Закарпатської області) - сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Вдень 12 листопада на високогірї, 13 листопада на більшій частині території області - посилення вітру до 15-20 м/с, на високогірї Карпат місцями 25-30 м/с.

Отож, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до всіх громадян проявляти пильність та обережність під час руху вулицею.

Шановні краяни! Не слід ходити близько рекламних носіїв та ліній електропередач також варто триматися подалі від розлогих дерев, адже при сильних поривах вітру ці конструкції можуть пошкодитися й травмувати подорожуючих.

За умов виникнення ожеледиці, особливо треба бути пильним водіям. Намагайтеся не обганяти машини, особливо коли на лівій смузі лежить сніг, ожеледиця або "каша" з мокрого снігу. Не гальмуйте різко на слизькій дорозі, адже авто стає некерованим. Не забувайте про пішоходів. При наближенні до пішохідних переходів, знижуйте швидкість, адже людина може поковзнутися і впасти.

Для любителів гірського відпочинку за погіршення погодних умов краще взагалі утриматися від походів на високогір’я. Похід у гори – це не прогулянка парком. Подібні подорожі супроводжуються чималим ризиком: заблукати, зірватися зі скелі тощо. А це нерідко завершується трагічно. Аби гірська мандрівка не перетворилася на жахіття, перед виходом у гори туристам необхідно обов’язково зареєструватися в найближчому рятувальному підрозділі.

Шановні громадяни! Відповідально ставтеся до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонуйте до Служби порятунку “101”.

У ДСНС України у Закарпатській області


Повідомили у ДСНС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp