Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проблеми екології: Потрібно почати із себе

11 листопада 2016 р., 21:00

Тоді буде успіх

Якщо кожен виконає елементарні правила.

Сучасний світ розвивається кожного дня. Створюються нові технології, випускається продукція, всі йдуть в ногу з часом. Сучасна людина, її цінності, пріоритети змінюються в залежності з розвитком технологій. Світ став комп’ютеризований, заповнений сучасними технологіями. Ми черпаємо новини з мас-медіа, мережі Інтернет, наші діти вивчають у школах інформаційні технології змалечку. Але все ж таки людина, у вирішенні проблем екології, знаходиться ще у первісному стані. Ми загубилися в усій цій метушні розвитку і не помічаємо глобальної проблеми.

Збереження довкілля також торкнулося церкви та релігії. Бог дав людині у повне користування землю, все живе що Він створив, і дав свобідну волю. Споживаючи і використовуючи створені Богом блага, людина, не контролюючи цього, чинить гріх марнотратства. Священики усіх християнських конфесій області закликають у своїх проповідях цінувати і берегти творіння Боже.

Але рушійною силою у цьому питанні є не тільки церква, а також і сучасна молодь. Сьогодні у школах та університетах проводяться спеціалізовані уроки, акції, де діти наочно вчаться управляти відходами.

Проблема управління відходами гостро постає в усіх областях країни. Але особливо вона важлива у гірських регіонах, в заповідних територіях, де збереглася первісна природа, яка потребує збереження для майбутнього. Від цього страждає не тільки людина, але цінна і рідкісна флора та фауна. Щодня люди викидають у річки численне сміття, особливо згубними є пластикові і скляні пляшки, поліетиленові пакети. Це все сміття тече вниз по річці і збирається на греблях, створюючи цілі сміттєзвалища. Викинувши одну-дві пляшки, ми думаємо, що це не так багато і нічого не станеться. Але таких як ми – тисячі.

Рішенням цієї проблеми може бути налагодження дієвої системи комунального обслуговування населення і звісно, продовження просвіти, екологічних акцій. Але стартом вирішення проблеми має стати добрий приклад кожного з нас. Почнімо з себе!

НПП "Синевир"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp