Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечинщину полонив туберкульоз

7 червня 2014 р., 15:40

У районі обговорили епідеміологічну ситуацію щодо захворювання туберкульозом

5 червня під керівництвом голови райдержадміністрації Миколи Грубого відбулася нарада з питання виявлення та лікування туберкульозу серед жителів Перечинського району.

Про епідеміологічну ситуацію по туберкульозу в районі розповіли районний фтизіатр Перечинської центральної районної лікарні Марія Лешко та головний лікар КЗ «Перечинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Юрій Малишко. Ситуація непроста, кількість хворих збільшується за рахунок міграції та розповсюдження хвороби природнім шляхом. За новими правилами туберкульозний диспансер м. Ужгород лікує лише інтенсивну фазу захворювання. Хворі вдома практично не лікуються, є випадки втечі з тубдиспансеру. Проводяться виїзні флюроографічні обстеження в селах району, але вони не дають бажаного ефекту. Явка є дуже низькою, на рівні 30% від необхідної.

Керівник апарату райдержадміністрації Надія Девіцька наголосила на необхідності особливого контролю за медичним обстеженням школярів та педагогів району.

Микола Грубий звернув увагу на необхідність застосування відповідних мір по забезпеченню проходження щорічного обстеження громадян району. Потрібно співпрацювати з цього питання з РВ УМВС, сільськими радами, громадськими організаціями, благодійними фондами, волонтерами, проводити роз’яснювальну, превентивну роботу.

Також було вирішено винести на найближчу сесію районної ради питання додаткового фінансування районної програми з забезпечення медикаментами хворих на туберкульоз.

Повідомили у Перечинській РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp