Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді змагалися юні велосипедисти (ФОТО)

7 червня 2014 р., 17:12

Дійство відбулося у парку "Підзамком"

 

В Ужгороді в парку «Підзамок» ушосте відбулася дитяча велозабава «Дивогонка». Участь у ній цього року зголосилося взяти 120 дітлахів (стільки попередньо зареєструвалося) від 2 до 15 років. Велоперегони серед дітей проводить скаутська організація «Пласт». Сама ідея проводити подібні велогонки зародилася кілька років тому в мами п’яти дітей Зої Бургонської.

На ужгородській велогонці учасники стартували за категоріями – у залежності від віку та особливостей «транспортного» засобу – велосипедів на двох чи трьох колесах.

Діти змагалися як у їзді на велосипедах, так і роликах. Для найменших був і такий вид заїзду, як біговел. Це коли учасники пересувалися на велосипедах, але допомагали собі їхати ногами.

«Я люблю їздити на велосипеді», - каже чотирирічна Вікторія. На велогонку дівчинка прийшла з мамою, бабусею та молодшим братиком. Усі вони – на велосипедах. Тому в цій сім’ї дозвілля на двоколісному звична справа.

Мама Ірина Зазулич каже: «Уся наша сім’я їздить на велосипедах. І дідусь, і от бабусі купимо скоро. Велосипеди обрали для здорового способу життя. Сьогодні всі в комп’ютерах, іграх... А дочка любить їздити, їй подобається швидкість. З братом в перегонки грають. Вона сама вирішила, що хоче брати участь у велоперегонах».

На «Дивогонку» приходять цілими сім’ями. Щороку це дитяче спортивне свято відвідує все більше учасників. За реєстрацію вони платили від 30 до 50 гривень. За зібрані гроші організатори забезпечують власне велогонку та призи учасникам.

Грамоти, медалі та заохочувальні призи отримали всі учасники дитячих велоперегонів, незалежно від місця, яке посіли.

Як це було –на світлинах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp