Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українські військові медики завершили навчання в Естонії

17 листопада 2016 р., 11:20

П’ята група українських військових медиків завершила тренінг медичних інструкторів у Центрі медицини надзвичайних ситуацій Національного коледжу оборони Естонії в місті Тарту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, навчання українських медиків був організований та проведений за сприяння естонської гуманітарної організації «Vaba Ukraina» (Вільна Україна).

Представник організації Свен Салуметс повідомив, що темою попередніх чотирьох курсів було надання першої допомоги на полі бою, зокрема, навчання тактичній медицині за стандартами НАТО, а останній, п’ятий курс був присвячений наданню травматологічної допомоги.

«Це важливо і корисно не лише в умовах військових дій, але і в більш широкому плані. Сподіваємося і віримо,що зусиллями українських медиків, які пройшли навчання в Естонії, вдасться відкрити абсолютно нову сторінку в медичній системі України, здійснити справжній якісний стрибок і врятувати життя і здоров’я багатьом постраждалим», – зазначив Свен Салуметс.

Від серпня 2014 року за рахунок пожертв благодійної естонської організації«Vaba Ukraina»в Українувідправлено 308 медичних рюкзаків, 1059 аптечок і 40 манекенів для навчання серцево-легеневій реанімації, у співпраці з МЗС Естонії та з Естонським національним оборонним коледжем навчені 80 інструкторів тактичної медицини за системою ТССС і 20 фахівців травматологічної допомоги просунутого рівня ATLS.

Експерти відзначають, що в Естонії досить високий рівень тактичної медицини, який відповідає стандартам НАТО. Естонські військові лікарі на практиці відшліфовували свої знання в миротворчих операціях альянсу в різних частинах світу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp