Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вихованці «Дороги життя» серед переможців відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Барви життя» (ФОТО)

17 листопада 2016 р., 16:45

Фінал дійства відбудеться у грудні в Києві.

Кожна людина має таланти, виявляє та розвиває їх по-різному. Люди з особливими потребами – не виняток, а так само тонко можуть відчувати світ, мають таланти та здібності, вдало реалізовують себе у творчій палітрі.

 

Нещодавно в Ужгород з’їхалися талановиті люди зі всієї області, аби взяти участь у обласному відбірковому турі фестивалю-конкурсу творчості осіб з обмеженими можливостями «Барви життя».

 

Дійство відбулося у театрі ляльок. Близько трьох годин конкурсанти вражали глядачів різноманітністю талантів – змагалися у літературному, вокальному, музичному, хореографічному, які демонстрували на сцені, а також – у декоративно-прикладному, образотворчому та фотографічному мистецтвах, що були представлені в фойє театру. Учасники відбіркового туру читали власні вірші, співали авторські пісні, які до сліз розчулювали душі присутніх. Всі конкурсанти впевнено доводили, що фізичні обмеження – не завада, повноцінному життю. Серед конкурсантів були і вихованці МСРЦ «Дорога життя Уляна Кастран, Світлана Соломон та Василь Мірявчик. Уляна змагалася у вокальній номінації, виконавши дві чуттєві пісні, а Василь та Світлана підкорювали сцену хореографією: танцювали пристрасну «Бачату» та запальний український танок. Вихованці Центру реабілітації  опинилися в числі переможців відбіркового туру

Оцінювало артистів професійне журі у складі діячів культури та представників соціальної сфери. А також з вітальним словом до всіх звернулися заступник начальника управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка та директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола. Вони наголосили, що всі учасники, незалежно від результатів, вже переможці, бо талановиті безмежно.

Наприкінці дійства нагородили переможців відбіркового туру, які поборються за перемогу у фіналі фестивалю-конкурсу «Барви життя» у Києві вже у грудні.

А перемогу у різних номінаціях здобули:

Номінація "Музичне мистецтво"


І місце – Уляна Кастран (м.Ужгород);

ІІ місце – Марія Швардак (м.Мукачево), Ярослав Гецко (с.Кушниця, Іршавський р-н);

ІІІ місце – Василь Мірявчик та Світлана Соломон (м.Ужгород)


Номінація "Театральне і літературне мистецтво"

І місце – Мирон Білінкевич (с.Богдан, Рахівський р-н);

ІІ місце – Ксенія Тороні (м.Мукачево);

ІІІ місце – Наталія Назарик (м.Рахів).


Номінація "Художня творчість"


І місце – Михайло Мадярій (смт.В.Бичків, Рахівський р-н);


ІІ місце – Уляна Войнарович (м.Іршава), Федір Бобаль (м.Мукачево);

ІІІ місце – Назар Цогла (с.В.Раковець, Іршавський р-н), Йосип Папп (с.Ключарки, Мукачівський р-н).


Всіх учасників відбіркового туру нагородили дипломати, грамотами та цінними подарунками.


{g}

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp