Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські рятувальники побували на навчанні (Фото)

22 листопада 2016 р., 08:25

На Рахівщині

Протягом 16-20 листопада на горі Драгобрат однойменного гірськолижного комплексу, що на Рахівщині гірські рятувальники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у області провели учбово-тренувальний збір гірської пошуково-рятувальної частини.

Навчання проходило в декілька етапів. Спочатку учасники показали свої навички під час евакуації потерпілих з крісельних витягів на випадок їх аварійної зупинки та рятуванні людей з гірськолижних схилів за допомогою спеціальних нош: ак’ї та табагану. А далі рятувальники шукали умовних постраждалих, які потрапили під снігову лавину, та вчились надавати невідкладну долікарську допомогу. У заході взяли участь гірські пошуково-рятувальні відділення Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи, куди входять рятувальники смт Ясіня, с. Лазещина, смт Усть-Чорна та м. Рахова.

Проведення відповідних тренувань підвищує рівень готовності гірських професіоналів, що у подальшому мінімізує нещасні випадки під час відпочинку людей в горах. З огляду на те, що Закарпаття все більше і більше набуває популярності серед туристів не тільки нашої країни, а й іноземців, питання безпечного відпочинку повинно бути пріоритетним для подальшого розвитку туристично-рекреаційного комплексу регіону. Саме задля безпеки кожного відпочивальника у всіх гірських районах цілодобово чергують рятувальники Закарпатської гірської пошуково-рятувальної частини, які завжди готові прийти на допомогу.

Невдовзі аналогічні тренування відбудуться й серед інших підрозділів гірської пошуково-рятувальної частини.

{g}

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp